Dow's 1994

IMG_3599Ett nyårslöfte efter
Taylor’s-bashen senast var att dricka lite mer Port, inte mycket men ett smakprov av & till tänkte jag skulle gå ned i alla fall. Det är en sorgligt underskattad vintyp i CasaPunk™, älskad men oftast bara provad runt jul - tyvärr passar den illa med kosthållet, stilton är inte något som ligger och puttrar i köket illl vardags, så att säga.
Nåja, dags att korka upp en legendar från 1994,
Dow’s presterar nästan alltid på absolut topp och ’94 år inget undantag. Jämte Tavlor´s och Graham’s är det kanske den mest pålitliga av dem alla, en given favorit.

Dow’s 1994
Duoro, Portugal
Läckert röd & sötfruktig doft, mörka körsbär, kaffe & knäck blandas med torkade örter och cohiba, det finns en underliggande nötig ton, fräsch och rik med fokus och exakt eldigt inbjudande bredd. Smaken är rik med definierade tanniner, exakt skärpa i syrorna och bred sötma, den har en perfekt avvägd struktur. Packad med körsbär, lakrits, kakao, kanel och mörka söta plommon paras med viskös och närmast fet & vaxig känsla, den är precis i begynnelsen av storhetstiden, den kommer att hålla många år men är redan fullkomligt underbar. Ett strålande exempel på vad ’94 kan åstadkomma när alla hönsen är hemma.
Betyg:+++

Varför dricker jag inte
Port oftare? Det är ju hur gott som helst, sötma, kryddor & tanninstruktur i perfekt syntes passar vem som helst egentligen. Kanske är det lite tidigt att ge sig på 94:orna men det är samtidigt svårt gott, intensitet & finess i ett perfekt paket...

-- Winepunker

blog comments powered by Disqus