Craft N°166

IMG_2849


AK tillbaka från snabbresa till Tyskland slängde åt mig ett djur jag inte sett förut, en tysk fullblods-IPA. Jag har provat från Belgien, Nederländerna, Norge, Danmark, Sverige, USA, Canada, Australien, Nya Zeeland, Spanien, Frankrike, Italien, England, Skottland & Wales - men jag trodde Tyskland höll hårdare på traditionerna än att sladda ned i hipsterträsket. Det är min första tyska IPA.

Craft N°166
Braustüb’l, Darmstadt, Tyskland
Lite rostad och läckert maltig doft med apelsinskal & mandarin, knäck och återhållen parfymerad melass, lite kryddig känsla. Snygg och inbjudande. Harmonisk i munnen, len med behaglig east-coast känsla, fin malt och allmänt intensiv men samtidigt nyanserat humlad med måttligt beska. Kroppen är bred med elegant karamell, det finns lite drag av valnötter och suckat men den har samtidigt inte ett spår av kladd eller överdriven eldighet. Snyggt, välgjort och precis lagom ambitiöst. Betyget är snålt.
Betyg:++

Jahapp, det verkar som alla kan klara att riva ihop en riktigt habil IPA utan att blinka. Det är förbenat gott, närmast en vinös stil med beskan som motvikt till maltsötman i stället för syra. Jag tvekade länge på 3+ men efter en snabbkoll gentemot
Dragets Kanal föll den tillbaka mot 2+, inte riktigt ett ess tyvärr, bara nästan...

-- Winepunker

blog comments powered by Disqus