Matbloggspriset


En av Sveriges mindre exklusiva priser vann Punkarn just, underkategorin “Dryckesblogg” till “Matbloggspriset”. Motiveringen var, något förvånande:

”Precis som det lekfulla namnet antyder är bloggen nästan som tagen ur en subkultur där den fungerar som en pro­teströrelse mot allt kommersiellt där allting är självlärt. Vin(n)arens blogg är inspirerande och djuplodande med bra innehåll, kontinuerliga uppdateringar, bra viner och fin spridning av kunskap. Eller som han själv så bra beskriver sin syn på bloggandet: Jag är inte proffs, bara en rutinerad amatör med en lätt defekt i åsiktsmaskineriet. Kanske inte alltid helt nyanserat & balanserat, men i alla fall ärligt och med engage­mang….nödbroms saknas.
Ingen fara Erik – vi är alltid med på tåget!”


Djuplodande vet jag inte, men självlärt - absolut! Och, defekten i åsiktsmaskineriet består.

Man får vår ta det som något slags erkännande även om det knappast är i frustande konkurrens nuförtiden, lång & trogen tjänst skall väl betala sig också kan man tänka. Fast, det känns lite som bloggosfären i Sverige lider av en släng lungsot, jag har aldrig haft så många
läsare som nu men samtidigt verkar det som samtalet flyttat till andra mer ytliga forum. Folk verkar besöka bloggen förvånade ofta men har lite eller inget att säga längre. Kikar man runt är Twitter & Instagram där det brökas & bräks mest nuförtiden, två forum som passar mig synnerligen illa. Men, jag kan samtidigt sympatisera med det förenklade och gemensamma formatet - en slags demokratisering av popularitetstävlingen. Enkelt, snabbt och kravlöst, lite klickande - och ett ställe för alla att delta. Lite lättköpt liksom, jag lär väl hamna där också till slut även om Winepunk.net kommer att få leva vidare för de längre utläggningarna...

...och där hamnade jag på Instagram, till slut - ‘
winepunker’ var tack ock lov inte upptaget. Vi får se om jag orkar bröka & bräka tillsammans med den övriga flocken eller håller mig på min kant även i fortsättningen.

-- Winepunker

blog comments powered by Disqus