Graham's 1983

IMG_3683


För lite Port i glaset, för mycket i källaren, dags att dra korken ur en 1983:a. Det gick rätt illa, som en propp av murken träflis föll den ned i flaskan och sedermera ut på bordet efter en förtvivlad attack med först Coravin™, sedan Screwpull™ följt av Melitta™. Oroande, men det skulle visa sig att den trots allt hållit tätt.

IMG_3682


Graham's 1983
Graham's, Portugal
Snyggt nyanserad doft, kryddig med karamell och lite kul funkig skog, undervegetation och en del stall & målarlåda, superbt läcker med söt karamell och hallon, körsbär och aningen sötlakrits. Dessutom snyggt parfymerad med rosor och kanel. Rik och mogen i munnen, eldig med lakrits och nötig röd frukt, krossade körsbärskärnor och enträ, den är viktig, komplex och personlig, tanninerna är lena och snygga, finkorniga men tydliga. Svansen är bred och mogen med kanel, nejlikor och eldiga kryddor, snygg & lång med julkaka i eftersmaken, förvånande nötig. Bra hantverk utan att bli stort. Betyget är snålt.
Betyg:++

Klassisk port, lagom mogen med det mesta på plats. Skitgott trots korkhaveriet även om den saknar definitions för högre betyg.

-- Winepunker

blog comments powered by Disqus