Ett riktigt gott liv...


Här beskriver jag (
Erik Heimdahl) rakt, raljant och med engagemang vad jag druckit & smakat, ensam eller i lag med anhang från AuZone. Ibland blir det mässor, leverantörsprovningar eller liknande som jag parasiterar på, de kommer avhandlas också utan pardon.

Jag lurades in på det här med vin via CVP, Kungliga Tekniska Högskolans vinklubb i slutet av 80-talet. Matintresset fick jag med mig från hemmet i Österskär norr om Stockholm. Det har pendlat lite mellan fanatism och förstrött intresse, men efter mer än 25 år har jag via föreningen AuZone hittat en lagom balans. Efter några år i styrelsen (fem år som verksamhetsansvarig) höll jag i föreningsbladet/bloggen under tre år, ett vattenhål som höll vardagens vansinne borta.
Numera driver jag bara
Winepunk.net, även om jag av och till publicerar saker i AuZine också.
Jag gillar att använda mina sinnen, jag älskar konst (alltid Vermeer), musik (alltid The Clash - vad annars?) och att resa (senaste var en halvårs till Spanien/Argentina/Chile/Uruguay och tillbaka i Spanien). Vin & mat är ett naturligt intresse om man skall utnyttja alla sinnen, utsätta alla sensorer för stor konst.

Den här bloggen är enbart min egen uppfattning om de viner jag dricker och den mat jag äter. Kanske inte alltid helt nyanserat & balanserat, men i alla fall ärligt och med engagemang. Jag är inte proffs, bara en rutinerad amatör (ett par tusen viner provade varje år) med en lätt defekt i åsiktsmaskineriet, nödbroms saknas...

Vill man ha en provning ordnad fixar jag det till självkostnad plus en mycket liten avgift (2000:-/kväll), alla teman kan jag hantera (utom Colares Chitas från 60-talet). Skall vi ge oss på mitt förråd kostar det lite mer (enkel uppräkning med 10% per år), ett bra deal med tanke på vad som finns i lager.
Enklast är att ta kontakt med klagomuren nedan (
winepunker@winepunk.net) och kolla vad som är cool just nu...